divendres, 11 de desembre del 2009

El vot del tripartit ha fet que no prosperi cap esmena als Pressupostos 2010 per al Baix Camp

Carles Pellicer, diputat de Convergència i Unió, lamenta que Àlex Martínez acusi a CiU d’intentar confondre” amb els pressupostos de la Generalitat per el Baix Camp quan el Govern de la Generalitat ha rebutjat en la Comissió de d’Economia, Finances i Pressupost les 77 esmenes presentades per Convergència i Unió als Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2010 i que feien referència a esmenes de Reus i els municipis del Baix Camp.

Entre aquestes esmenes hi ha des de la construcció d'un dipòsit d'aigua a Capafonts i l’adequació i condicionament de la rotonda d’entrada a Botarell, a realitzar la tercera fase del cobriment del barranc de la Glaneres a Riudecanyes, passant per l’estudi del projecte de desdoblament de la carretera TV-3141 de Reus a Cambrils.


CiU acusa al Tripartit de no acceptar cap esmena quan l’objectiu d’aquestes era millorar les infraestructures i equipaments en molts municipis, i reequilibrar territorialment la inversió en el territori, per repartir de manera més homogènia les inversions de la Generalitat per tot Catalunya, perquè en el projecte actual gairebé la meitat de la inversió pública catalana es concentra al Barcelonès i un 67% a l’Àrea Metropolitana.


En aquest sentit cal tenir present que el 2003 (el darrer de CiU al Govern), el Pressupost destinat al Baix Camp va ser de 43 milions euros, mentre que per a l’any 2010 serà de 26 milions euros, produint-se, a més, una desinversió d’un 5% respecte als Pressupostos del 2009. Aquest fet es produeix, a més, quan el Pressupost de la Generalitat és aquest any de 39.699’3 milions d’euros, quan el 2003 va ser de 16.298,9 milions d’euros. És a dir, amb més del doble de Pressupost, al Baix Camp s’inverteix un terç menys.