dimecres, 12 de maig del 2010

Els nostres diputats treballen per a tu

CiU dona suport a Unió de Pagesos en els seves reivindicacions i proposa que s’incremetin els controls dels productes comercialitzats amb aquesta DO i que el Govern endegui una campanya de promoció d’aquest producte

Els Diputats Carles Pellicer i Xavier Pallarès presenten en el Parlament de Catalunya una proposta de resolució per defensar la DO Avellana de Reus, amb el benentès que la qualitat d’aquest producte no pot veure’s malmesa per suposades males praxis comercials. El sector de l’avellana té una importància estratègica en el món agrari de Catalunya i en especial de la zona de les comarques del Camp, on es troba situada la Denominació d’Origen de Reus, d’aquí la importància de garantir la seva viabilitat.

Cal tenir present que la zona de producció de les avellanes amb DO Avellana de Reus és constituïda pels termes municipals del Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta i les avellanes protegides per aquesta denominació d'origen han de ser les varietats tradicionalment conreades en aquesta zona de producció: Negreta, Pauetet, Gironella, Morella i Culplana.

Les avellanes de incorporin la DO Reus s’han de presentar envasades i, a l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom "Avellana de Reus. Denominació d'Origen Protegida", amb el logotip de la denominació i el símbol comunitari, a més del tipus de presentació que correspongui: avellana amb closca, en gra o torrada.

Periòdicament, el sector de l’avellana ha anat patint crisis, algunes de preus a causa de les importacions procedents d’altres països productors i d’altres, estructurals, derivades de les successives reformes de la política agrària comunitària, que han tendit a reduir els ajuts als productors de l’avellana. Aquestes dues circumstàncies han fet perillar la continuïtat del sector que no pot veure’s ara afectada per un atac a la seva qualitat. Per això, des de CiU es demana que s’incrementin els controls en la comercialització de la DO Reus per garantir que si es presenten sota aquesta etiqueta, es compleixin estrictament els requisits, així com que el Govern de la Generalitat endegui una campanya de suport i promoció a aquest producte.