diumenge, 18 de gener del 2009

CIU 1 - SR. BENAIGES 0

El Síndic de Greuges ens ha donat la raó! Un òrgan independent, que defensa el dret de les persones, ens ha donat la raó.

Ens expliquem: vam recórrer al Síndic de Greuges després que el Sr. Alcalde suprimís l’apartat dedicat als articles d’opinió dels grups polítics presents a l’Ajuntament, després que el nostre article no li agradés. El síndic en la seva resolució explica que el Sr. Alcalde està incomplint l’article 170.2 del text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, i textualment en fa les següents consideracions: “esteu obligat per llei a garantir la participació dels regidors i dels grups municipals en els òrgans d’informació i difusió municipal, ..., no és un acte discrecional vostre, sinó que esteu obligat a que així es respecti”. I acaba la seva carta amb el següent text “us recordo el deure legal d’assegurar la presència dels regidors i dels grups municipals en els mitjans de comunicació de titularitat municipal”.

Per tant, el Sr. Alcalde està incomplint la llei al no deixar participar als regidors de l’oposició al Butlletí Municipal, un mitjà de comunicació pagat per tots els cambrilencs i en el que no hi tenim cabuda regidors que representem a un 50% de la població.

A aquestes actuacions en altres èpoques se’n deia censura...