dimarts, 5 de maig del 2009

Liquidació del pressupost de l'Ajuntament de l'any 2008

En el passat Ple del dia 28 d'abril es va donar compte de la liquidació del pressupost de l'Ajuntament de l'any 2008.

L'Ajuntament de Cambrils ha tancat l'any 2008 en negatiu, tal i com ja el va tancar l'any 2007, aquest negatiu vol dir que el resultat dels ingressos i les despeses és deficitari, desprès a través de la utilització del romanent (això vol dir utilitzant els diners estalviats) aquests numeros negatius es tornen en positius.

Perquè es tanca l'any en negatiu? Doncs perquè els pressupostos que s'aproven a l'inici d'any són ficticis, els ingressos estan sobredimensionats, la despesa corrent és molt elevada i la totalitat dels ingressos van a parar a la despesa corrent, per això vam votar en contra dels pressupost.

L'any 2008 es van utilitzar 4.500.000€ del romanent, quedant reduït aquest a 254.498€.

El deute de l'Ajuntament de Cambrils està al 112%, quan el límit és del 110%.

L'estalvi net de l'Ajuntament és negatiu de -5.945.974€.

Totes aquestes característiques: el resultat negatiu de l'any, l'endeutament del 112% i l'estalvi net negatiu, porten a l'obligació de fer un nou Pla de sanejament per la nefasta gestió econòmica de l'equip de govern.

L'Ajuntament està endeutat en 43.245.000€, sent el 2n municipi més endeutat del Baix Camp i el 83è del total de 8.115 municipis de tota Espanya.

No es poden fer pressupostos ficticis, amb uns ingressos molt per sobre dels reals, amb la única intenció de fer quadrar els numeros, no es pot fer crèixer la despesa corrent de forma exagerada, i no es pot fer crèixer l'endeutament de l'Ajuntament molt per sobre del que seria convenient.

Cal fer una gestió econòmica amb sentit comú, tenint clar quins són els objectius i necessitats i fent una gestió eficient, més en aquests temps de crisi.