dimarts, 16 de juny del 2009

Des del Parlament de Catalunya CiU treballa per la millora de les carreteres del Baix Camp

El Parlament aprova una iniciativa de Carles Pellicer per millorar els trams de concentració d’accidents de les carreteres T-310, T-312 i T-314.
  • Carles Pellicer recorda que “la millora d’aquestes carreteres és un clam dels alcaldes del Baix Camp” i que “servirà per garantir una millora de la mobilitat i de la seguretat”.
La Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya ha aprovat avui “una proposta de resolució de CiU per a la millora dels trams de concentració d’accidents de les carreteres de Tarragona T-310, T-312 i T-314”. La iniciativa presentada pel diputat de CiU, Carles Pellicer, ha estat aprovada amb una esmena del Tripartit i exposa, textualment: “Estudiar la possible existència de Trams de Concentració d’Accidents a les rotondes situades als trams de les carreters T-310, T-312 i T-314 gestionades per la Generalitat i determinar en el seu cas les actuacions de millora necessàries”.

Carles Pellicer ha subratllat que “la millora d’aquestes carreteres és un clam dels alcaldes del Baix Camp” i “servirà per garantir una millora de la mobilitat i de la seguretat”. La carretera T-310 –de Reus a Mont-roig del Camp–, la carretera T-314 –de Reus a Vinyols i els Arcs– i la carretera T-312 –de Parc Samà (T-314) a Cambrils– són algunes de les vies principals de comunicació viàries de la comarca del Baix Camp, pel gran volum diari de trànsit que suporten, comunicant les principals pobla­cions de la comarca.

Aquests eixos viaris disposen d’un conjunt de rotondes que distribueixen la circulació a l’entrada dels municipis o amb altres vies de comunicació alternatives. Aquestes rotondes no estan il·luminades, fet que comporta que, a les nits, puguin produir-se accidents, atès un perill per als vehicles que hi circulen. Per tant, “es fa necessari dotar aquestes rotondes d’elements d’il·luminació per­manents i de diferents mesures de seguretat preventiva –leds, etc.–, a fi i efecte d’evitar la sinistralitat”.