dimecres, 10 de juny del 2009

REFLEXIONEM SOBRE LES ELECCIONS

Una de bona i una de dolenta:
-la bona és que hem pujat 417 vots respecte les anterios eleccions europees, sent de nou la tercera força política de Cambrils,
- i, la dolenta és que solsament van anar a votar un 31'49% dels cambrilencs.

Al veure la xifra de 68'51 d'abstenció ens hem de plantejar des dels partits polítics perque els nostres missatges no arriben amb la intenció en què els emetem.

Estem satisfets de la campanya que ha fet CiU, perque la considerem la més seriosa i plena de propostes d'entre totes les de les altres formacions polítiques i, d'alguna manera, suposem que això és el que ha fet anar a votar a CiU i l'ha fet crèixer a tot Catalunya.

Hi ha una altre xifra que cal mirar molt seriosament i és l'augment dels vots en blanc i dels vots nuls. Tots dos junts sumen 215 vots i ens diu que un 3'36 € dels cambrilencs creuen en el sistema democràtic i el defensen, i al mateix temps el seu sentit de responsabilitat els fa anar a votar, però no estan contents en cap dels partits o, si més no, en les campanyes i actituds que veuen, i per això voten nul o en blanc.

I perque no, també hi ha molta gent responsable que va exercir el seu dret a no anar a votar també amb responsabilitat, perque ho van fer conscientment i activament, perque són persones que, desencantades, la seva protesta va ser no anar a votar.

Per tant, la nostra feina és clara: fer arribar a la població la feina feta amb missatges clars i entenedors. Anem fent camí i un bon camí.