dimarts, 15 de setembre del 2009

INICI DEL CURS ESCOLAR

Aquest inici del curs escolar ha anat seguit de reportatges i declaracions sobre l'augment del número d'estudiants de Batxillerat i Formació Professional.
Ens agrada la noticia i creiem que el camí és bo, però l'interés pel coneixement i l'aprenentatge no ha de ser fruit d'una situació (com de la crisi econòmica, actualment) sinó del convenciment personal per a poder millorar.

Hem d'educar en l'autoexigència personal i en la responsabilitat, i això vol dir dedicar hores a l'estudi i treure-les de les hores de lleure. Vol dir, proposar-se i acomplir objectius a llarg plaç. Vol dir, esforçar-se, fer coses difícils i complicades i no tirar la tovallola davant del primer entrebanc.

No ens enganyem.Aquest augment de matriculacions no tindrà futur sino treballem abans, i sobretot des de casa nostre i des de ben petits per l'interès en el coneixement.

Als polítics els hi agraden els números, als professionals els resultats i a cadascun de nosaltres una vida digne i feliç d'acord en les nostres possibilitats.

Sense l'autoexigència i la responsabilitat el mes de Gener la noticia serà que l'absentisme a classe i el número de suspensos té un percentatge molt elevat.