dimecres, 29 de setembre del 2010

UN PLE MASSA LLARG

Tres hores i quart. Massa llarg, però es que feia gairabé 3 mesos que l'alcalde no convocava un Ple Ordinari.
I al final, com sempre, "Nosaltres contestem el que volem" ens va dir el Sr. Benaiges.

El motiu d'aquesta durada va ser la verborrea i el to paternalista en que ens va "sotmetre" el Sr. alcalde. Ens preguntem si enyora la seva vida professional a l'ensenyament o practica per a parlar des de trones més altes.

Però, el que es fa més difícil d'aguantar és el to insultant que fa servir el Sr. Matas en les seves intervencions, que fa del seu enrocament contra unes suposades "dretes" el leit motiv de la seva actuació en l'àmbit municipal.

S'havien d'aprovar els comptes generals de l'any 2009, i ens vam abstenir, doncs el seu resultat és fruit d'unes decisions polítiques que no compartim respecte la gestió econòmica de l'Ajuntament.

No vam estar d'acord en la creació de la Unitat d'Emergències i Protecció civil perque sembla que es formi per a poder donar funcions concretes de protecció civil a una persona determinada. No volem més vestits a mida!

Es va aprovar el Protocol d'Intencions entre l'INEFC, l'Ajuntament de d'Amposta i el de Cambrils per a la implantació d'un centre docent. Des de CiU vam donar-hi suport i a la vegada vam demanar reflexió i prudència en la presa de decisions que comportin despesa econòmica.

Respecte la Moció presentada per ICV de suport a la vaga general vam explicar el sentit de responsabilitat que va portar al grup de CiU al Congrés i al Senat a abstenir-se per a tirar endavant una reforma laboral, que tot i que no és ni més eficient per a les empreses ni més justa per als treballadors, en el seu contingut, es poden reconèixer algunes propostes que CiU ha defensat en els darrers anys (incorporació del model alemany de manteniment de l'ocupació, legalització de les agències de col·locació. . .)

I al final, la cirereta, a cinc preguntes molt concretes, una perorata sense sentit del Sr. Matas, que ens va obligar a tornar-les a plantejar per al proper Ple. no sabem que ens diran, doncs, mentrestant el Sr. Alcalde ens deia que ells contestaven el que volien.