dijous, 7 d’octubre del 2010

ORDENANCES FISCALS 2011

El primer punt de l'ordre del dia del Ple d'avui era l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals per l'any 2011.
Ens hem trobat que per primer cop en aquesta legislatura, l'equip de govern ha calculat el seu augment, respectant l'IPC del mes de Juliol. Tot i així,  veiem que en aquests darrers quatre anys, la pujada de les taxes i els impostos ha estat per sobre d'aquest IPC que té un valor de 8'9 %, mentre que impostos com l'IBI i les escombraries han pujat un 15% i 18% respectivament. Això vol dir, 6 i 9 punts per sobre del que han pujat els nostres salaris i el nivell de vida en aquests darrers anys.
També hem trobat a faltar mesures per a afavorir el teixit empresarial, entès com a petits comerços i empreses familiars, i fer crèixer i potenciar l'activitat econòmica a Cambrils. Des de CiU proposem exemcions temporals en taxes com l'IAE, l'obertura d'establiments, la del mercat municipal, les obres menors en locals d'activitats i la d'inspecció sanitària.
Segons aquestes ordenances, l'anul·lació de la denúncia de la zona blava , ens seguirà costant 7 euros tot i que ens diuen que ha baixat, ja que si hi afegim l'augment de 2 punts de l'IVA decretat pel Sr. Zapatero, el preu és el mateix..
També hem demanat que es publiciti més la possibilitat de fraccionar el pagament de les taxes, ja que veiem que la població desconeix aquesta possibilitat.
Es a dir, propostes per a millorar. A Cambrils i als cambrilencs ens convenen aires positius i més bon humor!