dimecres, 13 d’octubre del 2010

DES DE L'AJUNTAMENT, EN CATALÀ

A Cambrils palem en català, castellà, francès, anglès, xinès, rus. . . el que convingui a l'hora d'atendre els diferents turistes que ens vénen a visitar.
Som una societat bilingüe i podem utilitzar el català i el castellà indistintament, ja que des de petits ens acostumem a sentir i escoltar en ambdues llengües.
Però el català és la llengua pròpia del nostre país i des de les institucions així ho hem de defensar.

Josep Poblet. President Diputació de Tarragona

Dissabte al matí a les 12 del migdia hi va haver la inaguració oficial de "Cambrils, entrada al país del vi" on el que es pretenia era presentar els cellers de la provincia de Tarragona i a Cambrils com a porta d'entrada al món de l'enoturisme, posicionant-se com a capital gastronómica de la Costa Daurada.


El cap de setmana al Parc del Pescador va ser molt interessant, tan per l'oferta de vins com per la degustació de productes de la Confraria, de la Cooperativa i dels restaurants de l'agrupació d'Empresaris d'Hosteleria de Cambrils. Va agradar molt i els visitants de la mostra en van sortir encantats.




Però, sempre hi ha un però, i aquest cop és un però en majúscules. La regidora, A. López (PSC) de Turisme de Cambrils va fer el seu discurs en castellà. Hem buscat explicacions, però no ens en sortim: els vins eren de Tarragona, l'organització va ser a càrrec de l'Ajuntament de Cambrils, les col·laboracions van ser amb la Cambra de Reus i amb l'Associació País del Ví i el lloc on es feia va ser a Cambrils. Per tant, no ens ho expliquem, perque sabem de cert que la regidora parla en català i que es tractava d'un acte institucional.


Potser si que és cert que en el PSC hi ha dos corrents totalment oposades, una la catalana i l'altre la castellana, però això no hauria de ser motiu per no fer les coses ben fetes. Si us plau, senyors socialistes, del corrent que sigueu, parleu en català en els actes institucionals!