dimecres, 13 d’agost del 2008

QUÈ ENS COSTA L’EQUIP DE GOVERN?

(Article escrit al novembre de 2007 per ser publicat al Butlletí Municipal editat per l’Ajuntament de Cambrils. Com que l’article no va agradar, van censurar l’apartat d’opinió dels grups polítics del Butlletí)

En aquests primers 4 mesos hem pogut veure un augment en la despesa corrent consistent, per una part, en les 6 dedicacions exclusives dels regidors de l’equip de govern i l’alcalde que costen anualment a la població mig milió d’euros.

Per altra part hem assistit a la creació de la fi gura de coordinador en moltes regidories, uns càrrecs de confi ança encoberts que tenen un cost de 150.000€ anuals només amb complements de destí, és a dir a part del sou. La seva dotació no ha seguit cap criteri lògic ni uniforme, hi ha regidories que en tenen, altres que no i altres que en tenen per una part determinada de les seves competències.

Si a aquest cost de 650.000 euros anuals en la despesa corrent hi afegim la previsible disminució d’ingressos per part de les llicències urbanístiques, no ens estranya que el govern municipal hagi aprovat unes ordenances fi scals pel 2008 amb una augment mitjà del 6%, molt per sobre de la previsió d’increment de l’IPC anual.

Des de Convergència i Unió hem manifestat públicament el nostre desacord en l’augment de les taxes i també en aquest increment de la despesa corrent.