dijous, 6 de novembre del 2008

CiU censura Carod per prioritzar criteris familiars sobre criteris d'eficàcia en el nomenament del delegat de la Generalitat a França

Carles Pellicer: “Si volem tenir ambaixades hem de posar al capdavant persones amb un perfil potent, per això no entenem que a Paris s’hagi nomenat una persona sense experiència i sense un currículum que l’avali”

Carles Pellicer, diputat i Portaveu del Grup Parlamentari de Convergència i Unió en la Comissió d'Acció Exterior i la Unió Europea, ha censurat el Conseller de la Vicepresidència, Josep Lluís Carod-Rovira, pel nomenament del seu germà Apel·les Carod-Rovira com a delegat de la Generalitat a França. Pellicer ha retret a Carod que en aquest nomenament “hagi prioritzat criteris familiars sobre criteris d’eficàcia”. “Quins mèrits acredita més enllà del seu cognom? Quins criteris d’experiència té pèr exercir aquest càrrec?” ha preguntat el diputat nacionalista. Pellicer ha afirmat que “si volem tenir ambaixades hem de posar al capdavant persones amb un perfil potent; per això no entenem que a Paris s’hagi posat al seu germà, que no té un currículum que l’avali”.

Per tot això, Carles Pellicer ha reclamat al Conseller Carod que “faci servir el sentit comú i prioritzi el sentit d’Estat per sobre de la família”. El diputat nacionalista ha afegit “si Catalunya no té Estat propi hem de dur a terme una política exterior normal i potent i des que vostè està al capdavant d’aquest àmbit anem mancats d’una política seriosa i d’estabilitat”. Pellicer feia referència als continuats cessaments i canvis d’estructura que s’han produït dins del Departament.