dijous, 21 de gener del 2010

AL•LEGACIONS PRESENTADES AL PRESSUPOST PER L'ANY 2010

El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Cambrils ha presentat una sèrie d’al•legacions al Pressupost per l’any 2010.

Les al•legacions van en tres direccions: més transparència en la informació i gestió del pressupost; ajustar els imports pressupostats a la realitat i més austeritat en la despesa de personal per incrementar la despesa social.

A) Al•legacions relatives a incrementar la transparència en la informació i gestió del pressupost
1- Incorporar el programa d'inversions i finançament a 4 anys (art. 166 TRLRHL) i elaborar un programa financer complementari al pla d’inversions, consensuat amb tots els grups polítics amb representació al consistori (segons art. 166.2 TRLRHL).

2- Introduir un nou apartat sobre Informació Pressupostària a les Bases d’Execució del Pressupost per l’any 2010 on es demana informació trimestral sobre l’estat d’execució del presssupost.

3- Incorporar un nou acord en el punt del pròxim Ple d’aprovació definitiva del Pressupost municipal de l’any 2010, on s’estableixi el lliurament a tots els Grups Municipals la documentació complerta, en format electrònic, que integra l’expedient de Pressupostos General de la Corporació, amb termini mínim per al seu estudi de 15.

4- Incorporar un nou acord per tal de publicar al web municipal l’expedient complert del Pressupost General per l’any 2010 i següents; publicar anualment la liquidació complerta del Pressupost General de la Corporació i publicar anualment la memòria del Compte General de la Corporació.

L’objectiu és millorar la informació accessible al ciutadà respecte a la gestió econòmica de l’Ajuntament, per tal de donar la necessària transparència a la informació de la gestió econòmica de la Corporació.

B) Al•legacions relatives a ajustar els imports pressupostats

5- Revisar i ajustar a la realitat els imports pressupostats com a ingressos en determinats capítols:

En els capítols 1 (Impostos directes) i 2 (Impostos indirectes), les partides dels impostos sobre els bens immobles i sobre els vehicles de tracció mecànica tenen una previsió excessiva de l’ordre de 500.000€, dels 18.221.000€ pressupostats.

En el capítol 3 (Taxes i altres ingressos), existeixen diferents partides com la taxa de recollida d’escombraries, taxa de llicències urbanístiques, venda de paper i cartró, reintegrament d’operacions corrents, multes per infracció d’ordenança de circulació i recàrrec de constrenyiment, que amb el seu conjunt té un excés de previsió de l’ordre d’1.600.000€, dels 10.037.365’43€ pressupostats.

En el capítol 4 (Transferències corrents), la participació en els tributs de l’estat, algunes transferències a rebre i els patrocinadors diversos estan pressupostades en excés per un import d’uns 3.500.000€, dels 11.374.189’96€.

En el capítol 5 (Ingressos patrimonials), la partida d’interessos a percebre de dipòsits en comptes corrents té una previsió excessiva de l’ordre d’1.000.000€, del 1.140.800€ pressupostats.

En total els ingressos estan pressupostats amb un excés de 6.600.000€.

6- Revisar i ajustar a la realitat els imports pressupostats com a ingressos per alienació de terrenys municipals

Les inversions depenen de la venda de terrenys municipals, per un import de 3.387.243’36€, si aquesta venda no es produeix per qualsevol circumstància, caldria anul•lar les inversions pertinents.

També depèn de la venda de terrenys l’amortització de préstecs a 4 entitats bancàries per un import total de 1.215.045’81 euros.

C) Al•legacions relatives a l’increment de l’austeritat

7- El pressupost d’APARCAM preveu la construcció de l’edifici amb un import d’1.145.000€., proposem l’eliminació d’aquesta despesa.

8- Per tal d’ajustar la despesa corrent, proposem l’eliminació dels càrrecs de coordinadors i alguns dels càrrecs de confiança (tècnic econòmic i protocol), reduint els complements específics que cobren aquests treballadors l’Ajuntament obtindria un estalvi d’uns 200.000 euros anuals.

9- En aquest pressupost hi trobem a faltar una partida destinada al manteniment de l’edifici de l’Ateneu Juvenil que ha d’entrar en funcionament aquest any 2010.

10- Increment de la despesa social, finançada amb un increment de l’austeritat en el funcionament de l’Ajuntament.

Es proposa un increment de la dotació pressupostària dels programes destinats a Polítiques social; Ajudes individuals i familiars; SAD, Teleassistència; Petita infància i família; dependència per import de 150.164 €, disminuint la partida 22602; (publicitat i propaganda) per valor de 150.164€ d’un total de 279.364€.

Aquests increments de despesa es financen amb la rebaixa de partides del pressupost de despeses, que no afecten al bon funcionament dels serveis sinó que fomenten l’austeritat de l’administració