dimarts, 12 de gener del 2010

El Govern de la Generalitat continua maltractant el Baix Camp: la reducció del servei de busos perjudica els ciutadans

Carles Pellicer: “La eliminació de línies d’autobús al Baix Camp, una mostra més del desequilibri i la manca de sensibilitat territorial que aplica el Govern de la Generalitat”

CiU presentarà, en el Parlament de Catalunya, una iniciativa per revocar aquesta supressió.


El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Carles Pellicer, considera que la decisió del Govern de la Generalitat de suprimir diferents línies d’autobús que enllacen Reus amb la comarca del Baix Camp –com el cas de la línia Reus-Maspujols-Aleixar- Vilaplana-Alforja- o reduir-ne freqüències –Cas de la línia Reus-Castellvell del Camp-Almoster-.

Aquest no han estat, però, les úniques supressions, ja que també s’han vist afectades les comarques de l’Alt Camp, el Tarragonès i la Conca de Barberà.

Moltes d’aquestes línies enllacen les capitals de comarca amb nuclis poblacionals més allunyats, i són emprats majoritariament per gent gran o amb problemes de mobilitat. El Govern de la Generalitat hauria d’aplicar criteris de servei per sobre dels d’estricte rendibilitat, i més quan davant la crisi econòmica cal facilitar l’accés dels les persones a les seves residències i llocs de treball.

Aquesta és una mostra més de la manca de sensibilitat cap a les comarques del camop de Tarragona, i especialment per al Baix Camp, per part del Govern de la Generalitat. Comencen a veure’s, doncs, les conseqüències de la reducció del pressupost per al 2010 per al Baix Camp: menys serveis per a les persones.