dijous, 8 de juliol del 2010

DEMOCRÀCIA, QUINA?

Arrel de la sentència del 28 de Juny per part del tribunal constitucional, molts catalans, i sobretot els demòcrates, ens plantegem si hi ha diferents tipus de democràcia, ja que no entenem el que està passant.

Hem patit una llarga reforma de l'Estatut del nostre país, en la qual ningú ha estat del tot satisfet, ja que per arribar a acords, tothom ha hagut de renunciar a alguna cosa, però això forma part de la democràcia, que es basa en el diàleg i en arribar a enteses.

Però,l'objectiu era clar, i al final es va votar en referendum, el Parlament de Catalunya i el Congrès dels Diputats de l'Estat espanyol el van ratificar i, ara ens trobem que deu senyors totalment desacreditats i moralment desligitimats ténen més poder que el que el poble ha decidit en unes eleccions legítimes i veraces.

Hi ha qui en nom de la democràcia defensa aquesta sentència utilitzant la Constitució com a estandart, com si aquesta fos inamovible i inefable.Però ens enreden, ja que el poble que és qui té la sobirania i la pot canviar i/o modificar, perquè ha estat ell, amb els seus representants elegits a les urnes qui l'ha establert.

Dissabte dia 10, els catalans que vam votar si a la reforma l'Estatut i tots aquells que no hi van anar o van votar que no, però que com a demòcrates la van acceptar hem d'anar a la manifestació convocada per Omnium Cultural a Barcelona per a defensar el que democràticament els catalanas vem decidir com a poble en un referendum.El missatge és clar: SOM UNA NACIO, NOSALTRES DECIDIM. els catalans, el "demos", la gent, tenim el poder, el "kratos", l'autoritat.