dimarts, 9 de novembre del 2010

DEL MOLL AL PÒSIT

Conèixer com erem i com han anat canviant les coses ens dona elements per a sentir-nos més orgullosos i satisfets de ser cambrilencs. Recuperar la memòria històrica, recollir dades i documents, tenir en compte aquesta tradició oral tan pròpia de la gent de mar i tot això fer-ho en una ruta comentada "in situ" pel barri del Port ha estat un gran encert comandat per en Gerard Martí i na Montserrat Flores.

La col·laboració de persones i entitats en aquesta passejada és indispensable: remendadores, puntaires, la Teca, els Escoltes, antics pescadors, l'Arjau. Tot el conjunt fa que sigui molt interessant la ruta.
Van parlar de la torre del Port, de la construcció del port i de Marcel·li Domingo, dels antics rentadors a les Basses, del nou traçat urbà amb la rambla Jaume I i la plaça Aragó, de les antigues escoles a l'edifici del Pòsit i de l'antiga parroquia  a la plaça Catalunya.

Sabem que no és fàcil organitzar tot això, però cal promoure més sovint aquests tipus d'activitats perque quan anem a visitar un lloc nou, a part de l'impacte visual, de satisfer les papil·les gustatives i el nostre olfacte, és important parar l'orella i escoltar per, sobretot, ampliar els nostres coneixements.