dilluns, 8 de novembre del 2010

DONES DE CAMBRILS

Divendres a les 7 de la tarda, la sala d'actes del Centre Cultural era plena de gom a gom per a veure l'audiovisual titulat: Dones. . . de Cambrils. L'acte estava organitzat des de la regidoria d'Acció Social i  forma part de la cel·lebració de les activitats  al voltant del dia internacional envers la violència de gènere (potser no és el marc més adient ja que en cap cas té res a veure amb la violència de gènere, però. . .)

El documental és magnífic i ens mostra com  moltes dones de Cambrils han contribuit ,tan com els homes, a aixecar la nostre població i a adaptar-se als nous temps, aportant treball i moltes idees.
Botigueres, pageses, restauradores, remendadores, totes elles i en les seves diferents circumstàncies han estat dones emprenedores i decidides, amb gran capacitat d'esforç, que van saber combinar perfectament el seu afany de progressar en el treball i a la vegada de mantenir la responsabilitat de tirar endavant una familia.

Avui en dia i a Catalunya, les dones tenim els mateixos drets i deures que els homes i no patim discriminació ni en la nostra feina ni respecte els nostres coneixements. Però això no ha estat sempre així i cal que en quedi constància i que ens ho expliquin, perque per anar avançant hem de saber d'on venim.

L'acte va ser molt emotiu i va acabar amb l'entrega d'uns presents i la foto de família. Per cert, el regal era de tot del Consistori, no de l'Alcalde i la Regidora, com vam sentir que deien des de l'escenari.