dimecres, 2 de febrer del 2011

I QUE MES!!

Un cop més el Sr. Benaiges ens va sorprendre enumerant i explicant els projectes i obres a Cambrils.
N'hi ha que ens els venen any darrera any, com son la desembocadura de la riera d'Alforja a Horta de Santa Maria, la de Riudecanyes, el Tramcamp, l'escola de Música, el CAP de Vilafortuny, la depuradora . . . ho hem sentit ja moltes vegades i molts ens plantegem si ho arribarem a veure alguna vegada. Es com allò del trasllat de la via del tren i de la nova estació. Sembla que ara es torna a engegar i que potser sí que ho acabaran.
Respecte els tres grans projectes d'aquest mandat dels que parla el Sr. Benaiges cal que puntualitzem.
- La remodelació de la 2ª i 3ª fase del Barri de la Llosa està aturada, sembla ser perque els diners destinats a aquesta obra, ja estan gastats i se n'ha de buscar a un altre lloc.
- El teatre auditori. S'ha acabat la primera fase, però la 2ª i 3ª que, no sabem realment quan costaran, no sabem tampoc com es podran pagar.
- i, l'INEFC. Aquest macro-projecte fragmentat entre Cambrils i Amposta, del qual encara s'està buscant finançament per a poder-lo tirar endavant.

Respecte les obres d'iniciativa municipal, cal aclarir que això no sempre vol dir diners municipals. En el moment actual i des de fa temps és i ha estat important buscar finançament, ajuts i inversions externs per a tirar endavant projectes importants per a Cambrils. Però si és important el projecte per al nostre poble, també és important dir d'on venen els diners per a tirar-ho endavant.
-Els fons FEIL vinguts del  Zapatero han permés tirar endavant molts projectes, des de l'Ateneu fins les zones Wi-fi, la 3ª fase del Parc del Pinaret, la zona verda al Molí de la Torre o la zona esportiva de Cambrils Badia.
-L'escola de la Bòbila, evidentment, la construeix la Generalitat, com també son seus els diners per a la Galeria de Tir amb Arc.
- Els diners del Pla de Barris que la Generalitat ha donat a Cambrils, 6 milions, que son el 50% de tot el projecte al Casc Antic, permeten tirar endavant el Forn del Tallero, la Torre del Llimó i l'enllumenat del Mercat de la Vila.
- El parking a la Plaça de l'Ajuntament el fa una empresa privada a canvi d'una concesió d'explotació.
- Lo del nou cementiri municipal i la nova comissaria de policia darrera l'ajuntament potser, després de sentir-ho any darrera any ens ho acabarem creient.

Només demanem seriositat i rigurositat al donar la informació. Des de CiU ho fem, perque pensem que és així com s'han de fer les coses.