dimecres, 2 de març del 2011

UN PLE, PLE DE MOCIONS

En el Ple d'ahir al vespre es van presentar diferents mocions que van donar alegria a una sessió molt aburrida.



  • La primera va ser de suport a Acció cultural de País Valencià.

No cal dir que va ser aprovada per tots els grups (fins i tot el PP!) Sembla mentida que en el món de la informació i de les noves tecnologies on vivim, un senyor, si així es pot dir, i el seu govern, limitin tan descaradament la llibertat d'expressió.

  • La segona anava en relació al desenvolupament de la Llei d'Estrangeria i es va aprovar amb els vots de CiU, Esquerra, la PLIC i el PP.

Des de CiU van proposar d'eliminar els tràmits sobre el reagrupament i vam incidir sobre els drets i deures que ha de tenir i exercir tot ciutadà del nostre país.

  • En tercer lloc la Moció presentada per CiU es referia a la sol.licitud per reclamar la devolució del cànon digital pagat a la SGAE durant els darrers vuit anys.

Gràcies a una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea on declara que el cànon aplicat a les empreses i administracions públiques no està en linia amb la legislació comunitària, l'Ajuntament podrà veure retornar uns diners pagats en els darrers 8 anys.

  • La cuarta va ser en relació a les taxes d'amarratge dels bots dels pescadors jubilats al port de Cambrils.

Des de CiU vam rebre la petició per part dels pescadors ja que arrel d'un Decret Legislatiu perdien els descomptes dels que fins ara gaudien. Es per això que es va demanar que des de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat s'establissin subvencions a les taxes establertes en el nou decret.

  • La darrera Moció va ser sobre el sobreendeutament familiar per a modificar la Llei hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament i adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics.

Des de CiU vam donar-hi suport ja que el diputat  al Congrés Pere Macias ja havia defensat una moció al respecte a Madrid.


Des de l'Ajuntament treballem per Cambrils, però també cal fer política a la Generalitat i a Madrid. A CiU treballem per això i molt més!